I kan tilmelde jer selv til projekter eller kurser, men ikke jeres kolleger.

Vi har brug for kontaktoplysninger på alle tilmeldte lærere, så vi kan komme i kontakt med jer, hvis der er praktiske ting, eller der opstår ændringer, som har betydning for jer og jeres klasses arbejde med projekterne.

Læs om GDPR

Under "Om os"

Monstre på spil

Drabelige drager, modbydelige marer og tumpede trolde. Folketroen og religionerne er fulde af monstre. Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad kendetegner et monster? Og kan monstrene overhovedet overvindes?

Eleverne skal i dette projekt stifte bekendtskab med monstre fra Bibelen, den nordiske mytologi og fra den danske folketro, ligesom de også skal få indblik i, at mennesker på tværs af religion og kultur altid har skabt fortællinger om monstre, for at kunne forstå den verden, som de selv er en del af.

Monstre på spil her

Han gik sig over sø...

I dette undervisningsmateriale kommer eleverne til at arbejde med fem fortællinger fra Det Nye Testamente: Maria Bebudelse, Juleevangeliet, Den barmhjertige samaritaner, Vandringen på søen og Påskefortællingen med fokus på Peters svigt.

I arbejdet med de bibelske fortællinger og deres betydning inviteres eleverne til at spejle de gamle fortællinger i deres egne oplevelser og tanker.  Således opnås en bevidsthed om, at de spørgsmål, som var vigtige for 2000 år siden i et fremmed land, også er spørgsmål, som kan være vigtige for os i dag.

Her kan du tilmelde dig

Han gik sig over sø og land

Den gode bibelhistorie

Vor Frue Kirkes krypt er kun oplyst af levende lys. Efter at øjnene har vænnet sig til mørket, og I har hørt lidt om Kryptkirkens historie, får I fortalt en bibel-historie.

Når fortællingen er slut, vil en munk komme og give klassen et indblik i munkelivet. Det sker gennem en kort omvisning i Vor Frue Kirke og klostergården, som tidligere dannede rammer for munke-ordenen Sortebrødrene. Omvisningen slutter i munkenes spisesal, hvor munkene indtog deres fællesmåltider for flere hundrede år siden.

Den gode bibelhistorie

Den lille prins

Er det gode liv at have venner? Måske er kærlighed en forudsætning for det gode liv? Hvis man ejer mange ting, har man så et godt liv?

Vi følger i fortællingen den lille prins, der forlader sin planet for at tage på en rejse. En dannelsesrejse, hvor forskellige syn på, hvad der er væsentligt og uvæsentligt, er i centrum. Med udgangspunkt i fortællingen om Den lille prins inviteres eleverne i dette projekt med ind i en filosofisk undersøgelse af det gode liv gennem forskellige øvelser og opgaver.

Det gode liv undersøges i et samspil mellem tankerne fra Den lille prins, elevernes egne erfaringer og et alment menneskeligt perspektiv.

Den lille prins

Det sære og det svære

Til projektet har vi fundet helt nye og anmelderroste billedbøger, hvor eleverne skal gå på opdagelse i bøgernes fantastiske og finurlige univers og få en oplevelse af, hvordan tekst og billeder er med til at fortælle gode historier:

Historien om dig af Søren Lind og Hanne Bartholin med temaet Identitet
Ud af det blå af Rebecca Bach-Lauritsen og Anna Margrethe Kjærgaard med temaet Ensomhed
Men størst af alt af Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen med temaet Kærlighed

Til alle billedbøger arbejdes der med bibelske fortællinger, som behandler de samme eksistentielle temaer. I forløbet skal eleverne arbejde kreativt med udgangspunkt i egen tænkning.

Det sære og det svære