(U)TILSTRÆKKELIG - om at være ung i end tid, hvor godt ikke er godt

No prize for second best!
Don’t try – Do!
Be awesome, be fierce, be YOU!

Ovenstående udsagn findes i forskellige varianter overalt: På væggen i det lokale fitnesscenter, som hashtags på Instagram og trykt på alt fra termokopper til underbukser. Hensigten med udsagnene er at motivere iagttageren til at yde det bedste og være den bedste! Men hvad nu, hvis udsagnene i stedet bliver en evig påmindelse om, aldrig at være god nok, og kun minder én om, at man aldrig vil kunne slå til?

Med afsæt i højskolelærer og teolog Christian Hjortkjærs bog Utilstrækkelig, religiøse- og skønlitterære tekster, lyrik og kunst skal eleverne arbejde med begreberne påbud og idealer. Hvordan udtrykkes disse i samfundet, i kunsten, i litteraturen og i religionerne?

Gennem teaterøvelser og kreativ skrivning vil eleverne blive tvunget til at stoppe op og tænke over, hvad de forskellige påbud kræver af dem, hvem der er afsenderen, og hvad de egentlig selv kan og vil tage ansvar for.

Der er mulighed for at indrage dansk.

Fag: Kristendomskundskab (dansk kan inddrages)

Lektioner: 10 (hvis dansk inddrages)

Sted: På skolen og i kirken. Kirkebesøg i uge 1-16