Trylleblik

Trylleblik er en billedbogen om en pige på flugt med sin familie. Familiens flugt er fuld af farer, men pigens bedstemor har lært hende at bruge et trylleblik, som hjælper pigen til at bruge sin fantasi i vanskelige situationer.

I arbejdet med bogen skal eleverne eksempelvis ændre bogens handling gennem den danskfaglige øvelse Flip-Flap. Hermed fa?r eleverne mulighed for at digte med og skabe ændringer, hvor de har nogle nedslag, som de undrer sig over.

Gennem to bibelske fortællinger om flugt, får elever indsigt i, at flugt er og har været et vilkår for mennesker. De bibelske fortællinger, som eleverne skal arbejde med, er israelitternes flugt fra Egypten i Det Gamle Testamente og Josef og Marias flugt med Jesusbarnet til Egypten i Det Nye Testamente.

Projektet afsluttes med et kreativt produkt, hvor eleverne skal skabe et hjem til familierne fra fortællingerne, som de har arbejdet med.

 

Målgruppe: 1.-3. klasse

Fag: Kristendomskundskab og evt. dansk

Lektioner: 4-6 lektioner

Sted: På skolen

Tilmeldingsfrist: 12. august på skole-kirke-aarhus.dk.

Tilsagn/afslag gives i uge 33

Projektperiode: fra uge 40

Distribuering: Projektets materiale udleveres på lærerkurset 26. september eller bringes ud via CFU

---------------

Tag med John V. Jensen, museumsinspektør ved Vardemuseerne, ind bag pigtråden og mød ulykke, lidelse og små glimt af håb. Over 200.000 tyske flygtninge kom til Danmark i krigens sidste måneder – på flugt fra Den Røde Hær. I Danmark måtte de leve på danske værters nåde. Her drømte tyskerne igen om livet, men Danmark var netop blevet befriet fra en hadet besættelsesmagt. Derfor var flygtningene ikke populære, og de stødte på modstand fra både danskere og myndigheder. De lagde deres skæbner frem i breve og dagbøger, der fortæller en evigt aktuel historie i en global verden med store strømme af flygtninge.

--------------