Illustrator: Zahra Juul

Der er længe, længe til..

Alle pladser til fællessangsarrangementer er optaget

Hvis der er opgaver, er der så også nedgaver? Kan man blive glad for en gave, man ikke har ønsket sig? Og hvad venter man egentlig på i december?

Historien

December er ikke som den plejer. Anna og Otto skal nemlig bo hos deres mormor og morfar, mens deres mor er i Spanien for at genoptræne sin dårlige ryg.

Og selvom de altid har det hyggeligt sammen med mormor og morfar, så bliver det ikke det samme uden mor. For at give Anna og Otto noget andet at tænke på, har mor lavet en pakkekalender til dem. Men pakkekalenderen er ikke helt almindelig, for pakken kan både være en gave og en opgave. Pakkekalenderen sender de to børn ud på oplevelser, hvor de møder forskellige mennesker og får indblik i, at julen både er spændt ventetid, travl forberedelsestid og traditionsrig højtid.

Lågekalender og fortælling

Projektet består af en oplæsningsbog, en lågekalender og en hjemmeside med forslag til aktiviteter. Hver skoledag i december åbnes en låge i kalenderen og der læses et kapitel i historien. Efterfølgende kan eleverne fordybe sig yderligere i dagens emne på hjemmesiden.

I løbet af december stifter eleverne således bekendtskab med kirkens rum og ritualer, adventstidens venten og (op)gavens forskellige betydninger.

Målgruppe: 1.-4. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Lektioner: 15-45 minutter hver dag - hele december

Sted: Skolen og for udvalgte klasser et sangarr. d. 4 og 5. december kl 9.30 eller 11.00

Tilmeldingsfrist: 12. august

Projektperiode: Uge 48-51

 

Vi håber at kunne tilbyde udvalgte klasser besøg af en sangkonsulent og mulighed for at deltage i et sangarrangement i Vor Frue Kirke d. 5. eller 6. december kl. 9.30 eller 11.00.

Tilmelding